top of page

Utgivna böcker

Livor mortis

Lind & Co, oktober 2024

I ett sommarstugeområde skjuts en ökänd brottsling. När han kommer in till akutmottagningen är det kirurgläkaren Klara Andersson som tar emot honom. Mannen har fått livshotande skador och Klara kämpar mot klockan för att rädda honom.

Fredrika Ferm är fortfarande sjukskriven från Jönköpingspolisen, men när ett barn försvinner från en förskola börjar hon undersöka vad som skett, och upptäcker snart att det finns en koppling mellan skjutningen och försvinnandet. Trots polisledningens tydliga uppmaningar om att hon ska hålla sig ifrån fallen fortsätter Fredrika, vilket leder till att hon och Klara blir indragna i en historia som visar sig vara långt mer farlig än de kunnat föreställa sig.

”Livor mortis” är den fjärde delen i spänningsserien om Klara Andersson, en ung och ambitiös kirurgläkare som kämpar med att rädda liv i akutsalarna samtidigt som hon dras in i olika mystiska fall. Serien utspelar sig i samma miljöer som deckarserien om ambulanssjuksköterskan Erik Sandström och är ett samarbete mellan Mikael Ressem och Ann-Charlotte Persson.

Livor mortis.jpg

Post mortem

Lind & Co, maj 2024

En högt uppsatt politiker insjuknar hastigt under ett besök i Jönköping och förs med ambulans till Länssjukhuset Ryhov, där läkaren Klara tillkallas. Läget tycks vara stabilt, men vid en rutinkontroll gör Klara en chockerande upptäckt. I sängen där den kvinnliga politikern borde vara ligger i stället en av Klaras kollegor blodig och livlös.

Klaras väninna Fredrika har börjat jobba på polisen som utredare. Mordet på den manliga sjuksköterskan blir hennes första fall. Parallellt börjar hon och Klara på eget bevåg gräva djupare i politikerns historia i hopp om att kunna hitta henne.

 

”Post mortem” är den tredje delen i spänningsserien om Klara Andersson, en ung och ambitiös kirurgläkare som kämpar med att rädda liv i akutsalarna samtidigt som hon dras in i olika mystiska fall. Serien utspelar sig i samma miljöer som deckarserien om ambulanssjuksköterskan Erik Sandström och är ett samarbete mellan Mikael Ressem och Ann-Charlotte Persson.

post mortem.jpg

Värmande nystan för frusna hjärtan

Lind & Co, mars 2024

Kvarteret Ekorren börjar sakteliga komma på fötter igen, här finns nu flera små butiker och kunderna strömmar till. Men även om affärerna går bättre så dyker nya svårigheter upp längs vägen. I bokhandeln träffas varje månad ”Bokcirkeln på söder” och en gång i veckan är det stickkafé på det mysiga fiket Alfridas. Stickkvällarna är fyllda med värme och skratt, men under en av träffarna får Alice en stark känsla av att en av deltagarna döljer något … Än en gång får vännerna i kvarteret gripa in, och med hjälp av medmänsklighet och en obruten vilja att stötta ska de nog lyckas ställa saker och ting till rätta.

Värmande nystan för frusna hjärtan är den andra delen i serien om det charmiga kvarteret i Jönköping.

Värmande nystan.jpg

Höst i Fågelkärr

Lind & Co, höst 2023

Hösten har kommit till Fågelkärr. Känslorna spirar och ett bröllop stundar - Fanny ska äntligen få sin älskade Eric efter alla dessa år.
Emma och Sara smider planer på att utöka sin verksamhet och starta ett B&B på gården men när ett nyinflyttat par dyker upp med liknande tankar ställs allt på ända. Vågar de satsa eller ska de nöja sig med gårdskaféet?


Emma och Nicklas går i väntans tider, snart ska deras efterlängtade barn äntligen födas! Men mitt i all pirrig förväntan händer något som hotar Emma och Nicklas gemensamma framtid.


Hur ska det gå för vännerna i Fågelkärr?

Höst i fågelkärr_stående.jpg

Rigor Mortis

Lind & Co, höst 2023

Kirurgläkaren Klara Andersson arbetar tillfälligt som stafettläkare på sjukhuset i Jönköping. Det har varit en stormig tid efter händelserna i Gävle och i Jönköping har hon sin vän Fredrika, en före detta polis som bosatt sig där när hennes man fått det eftertraktade uppdraget som tränare för stadens hockeylag.

Kort efter att Klara kommit till Jönköping inträffar flera märkliga händelser. En hemlös man avlider på sjukhuset efter att ha blivit svampförgiftad och en talangfull hockeyspelare blir skjuten på öppen gata. När ytterligare ett mord sker inser Klara och Fredrika att det finns en koppling mellan offren. I samma ögonblick förstår de också att den som gör det inte är klar.

"Rigor mortis" är den andra delen i spänningsserien om Klara Andersson, en ung och ambitiös kirurgläkare som kämpar med att rädda liv i akutsalarna samtidigt som hon dras in i olika mystiska fall.
Serien utspelar sig i samma miljöer som deckarserien om ambulanssjuksköterskan Erik Sandström och är ett samarbete mellan Mikael Ressem och Ann-Charlotte Persson.

rigor-mortis_stående.jpg

Ad mortem

Lind & Co, april 2023

En ung man med svåra skottskador kastas ut ur en bil framför akutmottagningen på Gävle sjukhus. Inne i ett av traumarummen tar kirurgläkaren Klara Andersson hand om mannen, som visar sig vara son till den ökände gängledaren Salim Hassan.


Några dagar senare kommer en våldtagen kvinna in till akutmottagningen. Kvinnan arbetar själv på sjukhuset och Klara upptäcker att det finns en obehaglig koppling mellan henne och kollegan, vilket får Klara att bli på sin vakt. Snart dras hon dessutom in i Salim Hassans värld av vapen, skjutningar och vedergällning. Det dödliga våldet är på väg att trappas upp i Gävle, samtidigt som Klara inser att staden kan ha drabbats av en serievåldtäktsman som verkar ha någonting med hennes eget förflutna att göra.

Ad mortem är den första delen i spänningsserien om kirurgläkaren Klara Andersson som kämpar med att rädda liv i akutsalarna samtidigt som hon dras in i olika mystiska fall.


Serien utspelar sig i samma miljöer som deckarserien om ambulanssjuksköterskan Erik Sandström och är ett samarbete mellan Mikael Ressem och Ann-Charlotte Persson.

ad-mortem_stånde.jpg

Bokdrömmar i Juletid

Lind & Co, november 2022

Tilltufsad efter ett stort svek flyr Lovisa storstan för barndomsstaden Gränna. Hon trivs i sin nya charmiga lägenhet och med jobbet som bibliotekarie. Här ska hon kunna börja om på nytt! Men utan att förstå varför blir Lovisa utfryst på arbetsplatsen och tillvaron blir allt mörkare.

 

I takt med att julen närmar sig och husen i polkagrisstaden täcks av gnistrande snö gör sig en traumatisk händelse från barndomen sig påmind och väcker smärtsamma känslor och saknaden efter den familj som splittrats. Ljusningen i tillvaron är den nya bekantskapen Leo, som arbetar i bokhandeln där Lovisa tillbringar mycket av sin lediga tid.

 

I största hemlighet skriver Lovisa på ett bokmanus som hon drömmer om att ett förlag ska nappa på. Kanske borde hon berätta om boken för Leo och ska hon våga satsa på sin stora dröm?

Bokdrömmar_webb.jpg

Ishjärta

Lind & Co, oktober 2022

Alicias familj ska flytta till Kalifornien. Hon är nervös samtidigt som hon tycker att det ska bli coolt att bo i USA ett par år. Det jobbigaste är att hon måste göra slut med Leo. De har känt varandra sedan de var små och ibland känns det som om de sitter ihop. Kanske håller de fast vid varandra bara av vana? Alicia intalar sig det för att det ska bli lättare att göra slut.

Men kvällen före avfärd får de reda på att Alicias kusin Olivia är svårt sjuk. Allt ställs på ända och pappa får pendla mellan USA och Sverige medan Alicia bor hos mormor på landet. På sjukhuset träffar Alicia Jonathan som berättar att han jobbar som familjestödjare. Han blir snart en vän som hon kan prata om allt med, en som förstår henne eftersom han själv har förlorat sin syster i samma sjukdom.

Snart föreslår Jonathan att de ska ses även utanför sjukhuset, men att det måste ske i hemlighet. Alicia tycker att det känns lite olustigt men trycker undan känslan av att något är fel. Ända tills det inte längre går.

ishjarta.jpeg

Kvarteret Ekorren

Lind & Co, april 2022

När Monas man Kenneth hastigt och oväntat dör av brustet hjärta ärver Mona ett helt affärskvarter – en gång i tiden blomstrande i en levande stadskärna, nu livlöst och dystert.

Mona, som är chockad både över makens död och att han hållit fastigheterna hemliga, är till en början övertygad om att hon vill sälja så fort det bara går. Men först vill hon få en uppfattning om kvarteret och de som hyr där. Hon traskar runt bland butikerna som alla ser lika dystra och tråkiga ut som personalen.

Irriterad över att alla verkar så uppgivna går Mona hem och funderar på vad man kan göra för att få liv i en döende stadsdel. Men när Mona granskar fastigheterna i kvarteret Ekorren närmare så snubblar hon över ytterligare en mörk hemlighet, och inser att hon under lång tid fullständigt har förts bakom ljuset.

Kvarteret Ekorren är en bok om brustna hjärtan, vänskap, försoning och om att våga bygga upp sitt liv på nytt efter att ha kraschat.

9789180182652_Kvarteret-Ekorren-700x1080.jpeg

Sommar i Fågelkärr

Lind & Co, 2022

Nu är sommaren här och vi får äntligen träffa Emma, Fanny och Sara i Fågelkärr igen.

Den gamla drömmen om ett gårdskafé ska bli verklighet och Fanny och Sara har bråda dagar med att sylta, safta och baka, medan Emma slits mellan sina två länder.

I London har hon sitt liv och sitt älskade fik, men i Fågelkärr finns kärleken och hennes fina gammelmoster Fanny. Hur ska hon någonsin kunna välja?

När vårens prunkande magnolior övergår till äppelblom spirar också kärleken. Kan den trevliga, men lite hemlighetsfulla, veterinären kanske bli början på något alldeles nytt i Saras liv?

Framtiden ser ljus ut för vännerna i Fågelkärr!

9789180182706_Sommar-i-Fagelkarr-700x1088.jpeg

Jul i Fågelkärr

Mitt under julruschen på Emmas kafé i Notting Hill i London nås hon av det tråkiga beskedet att hennes älskade gammelmoster Fanny ramlat och slagit sig så illa hemma i Fågelkärr att hon hamnat på sjukhus.


Emma vill kasta sig på första bästa plan hem, men först måste hon hitta en ersättare till jobbet – och fundera lite kring förhållandet med sin pojkvän, den karismatiske men hopplöse fotbollstränaren Carter.


Väl på plats hemma i Fågelkärr kastar sig Emma över julstöket, hennes mål är att huset ska gnistra i kapp med snön när Fanny kommer från sjukhuset.


Men julefriden kompliceras både av en stor och mörk familjehemlighet och av Carters plötsliga uppdykande. För att inte tala om av grannen Nicklas med de varma bruna ögonen.

9789180181389_Fagelkarr-scaled.jpeg

Den gåtfulla ön

Det är december och snön yr runt gränderna i Visby. Sam har äntligen återförenats med vännen Ester och tillsammans med sina föräldrar ska de fira jul ute i fyren på Stora Karlsö.


Men vem är den läskiga tanten som barnen träffar i Visby, hon som verkar känna igen Ester fastän Ester inte har en aning om varför? Och varför svarar inte Esters morfar Gerhard i sin mobil? När det gått mer än ett dygn börjar alla bli oroliga. Tur att de snart ska kliva ombord på båten till honom på Stora Karlsö.


Stormen tilltar och väl på plats ute på ön visar det sig att det julmys familjerna planerat är utbytt mot något helt annat.


En sak är säker, inget kommer att bli sig likt det här jullovet.

9789180181372_-Gatfulla-on (1).jpeg

Den gåtfulla fyren

Lind & Co, 2020

Sams föräldrar är skilda och hans mamma har träffat en ny pojkvän, Patrick, som är en riktig idiot. En jobbig händelse på Sams födelsedag får honom att vägra att tillbringa en enda minut av sommarlovet med Patrick och mamma. Han övertalar istället sin pappa att få följa med till en ö utanför Gotland och bo på en fyr över sommaren. Sams pappa som är författare skriver på en ny deckarserie som han hoppas ska göra honom känd.


På färjan mellan Oskarshamn och Visby får Sam se en tjej som får hans hjärta att slå hårt. Det visar sig att hon och hennes mamma ska bo i den andra av de två lägenheterna som finns i fyren.


På ön finns också fyrvaktaren Gerhard som det går otäcka rykten om och som gör Sam riktigt obehaglig till mods.


Men när en olycka sker så flätas Sams och Gerhards liv samman. Kanske är det inte som Sam trott …


Den gåtfulla fyren är en rysare som tar upp svåra frågor som våld i familjen och sorg, men även vänskap och mysterier.

9789178616985_Den-gatfulla-fyren.jpeg

Hospitalets hemlighet

Lind & Co, 2019

Märtas sommarlov börjar inte alls som hon har tänkt sig. Den årliga resan till mostern på Mallorca blir inte av. Istället ska hon följa med sin mamma, som bestämt sig för att släktforska, till ett mossigt pensionat i Vadstena.


För länge sedan var pensionatet ett hospital för psykiskt sjuka och tydligen har en gammal släkting till dem vårdats där. Redan första dagen träffar Märta Noa och hans märkliga mormor Winnie som driver pensionatet. Tillsammans gör Märta och Noa ett spännande fynd som berättar om hospitalets dunkla förflutna. När de sedan får ett allvarligt besked visar sig fyndet ha större betydelse än de någonsin kunde ana, kanske kan det till och med rädda liv. Nu måste de bara lösa gåtan.


Hospitalets hemlighet är en spännande och spöklig berättelse om mysterier, vänskap och den första förälskelsen. Perfekt för läsare av författare som Ingelin Angeborn, Petrus Dahlin, Kristina Ohlsson och Katarina Genar.

9789178614806_Hospitalets_hemlighet.jpeg

Den glömda skatten

Idus förlag, 2019

Systrarna Dike och Thea är alltid på jakt efter nya uppslag till sin tidning. Med bara några dagar kvar till den årliga julmarknaden i Huseby görs en oväntad upptäckt. Tillsammans med sin bästa vän Vendela, som jobbar som husfru och guide på slottet, hittar de ett paket som legat på vinden i mer än hundra år. Återigen dras Dike och Thea in i ett mystiskt fall. Vem är mannen med den ovanliga tatueringen? Och vem är Vendela egentligen? Gillar du fartfyllda, roliga och spännande deckare har du garanterat hittat rätt. Läs också Den stora slottskuppen och Silverstolpes hämnd som utspelar sig i den historiska slottsmiljön i Huseby.

den gömda skatten ljudbok_fixad.jpg

Silverstolpes hämnd

Idus förlag, 2018

Äntligen kan Dike och Thea njuta av sommarlovets lediga dagar. På Huseby slott har Vendela fullt upp med att ta emot turister och på Kattas konditori är förväntningarna stora. Den världskända Ricardo Rigatoni ska komma till slottet för att medverka i Maskeradbalen.

 

Dessutom ryktas det att han ska göra en operabakelse tillsammans med Katta. Men någonting går snett. Dike och Thea kastas rakt in i ett nytt dramatiskt äventyr. Denna gång får de tillsammans med Vendela kämpa med att lösa fallet med försvinnanden, hotfulla meddelanden och hemliga recept.

silverstolpes hämnd ljudbok_fixad.jpg

Den stora slottskuppen

Idus förlag, 2017

När Husebys tidning går i graven blir Dike och Theas mamma arbetslös. Hon säger att de kanske måste flytta. Något som absolut inte får hända. För systrarna är Huseby den bästa av världar med det fina slottet, trädgårdscaféet, Vendela och spionen Pjotor förstås. För att bevisa att det visst går att sälja "riktiga" tidningar bestämmer sig systrarna för att skriva en egen tidning. I jakten på den stora nyheten kliver de rakt in i något mycket märkligt som händer uppe på Husebyslott. Helt plötsligt måste Dike och Thea inte bara skriva en tidning utan också rädda både sig själva, slottet och hela Huseby från att förstöras.

den stora slottskuppen ljudbok_fixad.jpg
Bokhög_rosaorange.png

Recensioner

Värmande nystan för frusna hjärtan

"En riktig feelgood-roman om vänskap, försoning och att våga gå vidare i livet. Författaren skriver med mycket värme och medmänsklighet om hur vännerna i kvarteret Ekorren hjälps åt i svåra livssituationer."

 

- Anneli Holmgren BTJ

Kvarteret Ekorren

Ann-Charlotte Persson lockar sina läsare med ännu en realistisk, varm samhällsskildring med lyckligt slut. En feelgoodroman när den är som bäst.

 

- Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet

Den gåtfulla fyren

"Rekommenderar varmt denna bok och får full pott".

- Gustavs bokhylla

Jul i Fågelkärr

Årets Julbok? Jag fullkomligt tokälskar den. Den har allt som en riktigt bra feelgoodare ska ha. ALLT! 

Bettan bokprataren

Den gåtfulla ön

"Den gåtfulla ön är en spännande, mysryslig bladvändare där Gerhards försvinnande och rånare på rymmen står i fokus tillsammans med dramatiska Gotlandsmiljöer. Korta kapitel, cliffhangers och ett språk med driv och flyt bidrar också till sträckläsning".

Carola Forslund, BTJ

Värmande nystan för frusna hjärtan

"Böcker som de här värmer mig inifrån och ut!"

- Kustboktanten

Kvarteret Ekorren

Vilken pärla. En bok att landa i, älska och sträckläsa. Briljanta karaktärer, mysiga miljöer och en annorlunda story som både ger mig skratt men manar till eftertanke.

 

- Bettan Bokpratare

Den gåtfulla fyren

Den vänder sig till barn i bokslukaråldern och passar för en bred målgrupp eftersom den rymmer så många olika teman. Det här är en trevlig sommarlovsbok av författaren Ann-Charlotte Persson. Helhetsbetyg 4

- Carola Forslund, BTJ

Hospitalets Hemlighet

"När man läser storyn kan man först tycka att den påminner om många böcker som släppts de senaste åren. Men när vi läser anser jag ändå att Ann-Charlotte Persson levererar en nyskapande mysterie-bok. Just att mellanmänskliga relationer, besvikelse, tillit och nyförelskelse får ta stor del av boken utöver mysteriet gör boken bättre och mer givande att läsa. En väldigt bra bok som borde finnas på alla skolbibliotek. Betyg 5"

Barnboksfamiljen

Ishjärta

Suggestiv och berörande kapitelbok. Ishjärta har korta kapitel som avslutas med cliffhangers och ett språkligt driv som gör att handlingen flyter fram och fängslar.

Helhetsbetyg 4

- Birgitta Mark, Btj

Jul i Fågelkärr

”En bok att sträckläsa, älska och drömma sig bort med.”

Birthe Wetter, Mariestads-Tidningen

Den gåtfulla ön

"Ett oväder, ett försvinnande och ett brott. Ann-Charlotte Perssons nya bok är en ryslig historia".

Jonna Fries, Ystads Allehanda

Hospitalets Hemlighet

"Mysrys i bästa Maria Gripe stil".

Tidningen kulturvinden

bottom of page