top of page

Vem är jag?

Ann-Charlotte Persson är född 1964 och bosatt i Jönköping.

Kärleken till böcker och läsning vaknade tidigt liksom lusten att skriva. Det har blivit en stor samling texter genom åren. 
Utöver ett flertal omtyckta feelgoodromaner och barn och ungdomsböcker skriver hon också en deckarserie tillsammans med Mikael Ressem. Ad mortem är den första i spänningsserien om kirurgläkaren Klara.

2017 debuterade hon med sin första barnbok och har sedan dess givit ut ett flertal barnböcker bland annat de populära böckerna, Den gåtfulla fyren och Den gåtfulla ön som utspelar sig på Stora Karlsö. 2020 skrev hon Jul i Fågelkärr som först gavs ut som julkalender på Lind & Co. Romanen som är den första i serien om Fågelkärr nominerades i kategorin bästa roman till Storytel awards och gavs ut 2021 som tryckt bok. Den är översatt till danska och finska.

 

Utöver Jul i Fågelkärr har hon skrivit Kvarteret Ekorren som nominerades till Årets Feelgoodroman 2022. Sommar i Fågelkärr och Bodrömmar i juletid.

 

Syftet med hennes böcker är främst att underhålla men också att beröra. Feelgoodromanerna handlar ofta om familjehemligheter, sådant som skaver, om vänskap, kärlek och om modet att våga förändra sitt liv. Vid sidan av författandet har hon också en förkärlek för stickning, resor, kaffe, katter. Hon bor i Jönköping tillsammans med man, barn och en ragdoll.

 

Hon är medlem i Författarcentrum syd och besöker gärna skolor och bibliotek där hon berättar om sitt författarskap och om sina böcker.

006_Ann_Charlotte_Persson-1.jpeg

Kontakta mig

Kontakta mig gärna för intervjuer, författarbesök i skolor eller bibliotek eller boka via Författarcentrum Syd.

För pressmaterial, se Lind & Co.

E-post: Ann.charlottepersson@hotmail.com

Bulle.png
A-C_illustration-01.png
kaffekopp-03.png
bottom of page