top of page

Vem är jag?

Ann-Charlotte Persson är född 1964 i Bankeryd strax utanför Jönköping. Kärleken till böcker och läsning vaknade tidigt liksom lusten att skriva. Det har blivit en stor samling texter genom åren. Utöver ett flertal barn och feelgoodromaner har hon skrivit ett femtiotal noveller och följetonger för

de svenska veckotidningarna.

2017 debuterade hon med sin första barnbok och har sedan dess givit ut ett flertal barnböcker bland annat de populära böckerna, Den gåtfulla fyren och Den gåtfulla ön som utspelar sig på Stora Karlsö. 2020 skrev hon Jul i Fågelkärr som först gavs ut som julkalender på Lind & Co. Romanen som är den första i serien om Fågelkärr nominerades i kategorin bästa roman till Storytel awards och gavs ut 2021 som tryckt bok. Den är översatt till danska och finska.

 

Sedan dess har hon skrivit Sommar i Fågelkärr och Kvarteret Ekorren som nominerades till Årets feelgoodroman 2022.

 

Utöver den passionerade lusten att skriva berättelser som berör både för barn och vuxna har hon en förkärlek för stickning, resor, kaffe och katter. Hon bor i Jönköping tillsammans med man, barn och en ragdoll.

 

Hon är medlem i Författarcentrum syd och besöker gärna skolor och bibliotek där hon berättar om sitt författarskap och om sina böcker.

006_Ann_Charlotte_Persson-1.jpeg

Kontakta mig

Kontakta mig gärna för intervjuer, författarbesök i skolor eller bibliotek eller boka via Författarcentrum Syd.

För pressmaterial, se Lind & Co.

E-post: Ann.charlottepersson@hotmail.com

Bulle.png
A-C_illustration-01.png
kaffekopp-03.png
bottom of page